Запіканка з моркви з прянощами і м’яким козячим сиром
Запіканка з моркви з прянощами і м’яким козячим сиром

Поживна запіканка з моркви з прянощами і м’яким козячим сиром ідеально підійде як для дієтичного, так і для дитячого меню.

Для цього рецепта рекомендуємо вам більш солоний м’який козячий сир «Бринза», або сир «Адигейський» з більш м’яким, вершковим смаком ТМ “Альпіна“.

Інгредієнти:

✓ подрібнене насіння кмину (12 г);
✓ морква (900 г);
✓ сіль адигейська (за смаком);
✓ густі вершки охолоджені (560 мл);
✓ мелений чорний перець (7 г);
✓ подрібнений імбир свіжий (6 г);
✓ сирі яйця (десять штук);
✓ солодке вершкове масло розм’якшене (28 г);
✓ м’який козячий сир (140 г);
✓ свіжа петрушка рубана (38 г).

 

Процес приготування запіканки з моркви з прянощами і м’яким козячим сиром

запеканка с морковью и козьим сиром

Великими шматочками нарізати промиту і очищену моркву, перекласти її в каструлю з киплячою водою, посолити і варити п’ятнадцять хвилин.

 

Морква перекласти у велику миску і повністю остудити, злегка збити блендером. Розкришити в ту ж посуд м’який козячий сир і додати всі спеції, продовжити процес збивання.

 

Надіслати в вільну ємність сирі яйця і додати в цю ж посуд охолоджені вершки, збивати інгредієнти десять хвилин. Надіслати яєчно-вершкову суміш в першу миску, посолити компоненти і ретельно перемішати кулінарної лопаткою.

 

В ту ж миску відправити зелень і ще раз ретельно перемішати морквяну суміш з козячим сиром. Підготувати прямокутну форму для запікання і за допомогою кулінарної кисті змастити її м’яким вершковим маслом.

 

Перелити в форму пряну суміш з козячим сиром і розрівняти, відправити в гарячу духовку, запікати півгодини при 195 градусах, трохи остудити ніжну і поживну морквяну запіканку і подавати на вечерю.