Cалат з карамелізованого буряка, горіхів і козячого сиру
Cалат з карамелізованого буряка, горіхів і козячого сиру

Літо – чудова пора року для приготовуння смачних та корисних страв. Тим паче, якщо для приготування використовувати тільки найкращі інгрідіенти. В тому числі – надзвичано корисні козячі сири ТМ “Альпіна”. Нижче викладено рецепт простого у приготуванні салату, котрий кожному припаде до смаку.

 

Який м’який козячий сир краще підійде для нього? Поціновувачам класичного смаку ми рекомендуємо віддати перевагу сиру “Адигейський” ТМ ALPINA, а для тим, кто цінує в стравах оригінальність – краще обрати сир “Бринза з паприкою” ТМ ALPINA.

салат з буряком за козячим сиром

Як приготувати салат з карамелізований буряка, горіхів і козячого сиру?

З карамелізуватися буряка і молодого козячого сиру можна приготувати оригінальний салат, який рекомендується подавати з медової заправкою.

 

Інгредієнти:

✓ темний бальзамічний оцет (17 мл);
✓ акацієвий мед рідкий (26 мл);
✓ тростинний цукровий пісок (54 г);
✓ листовий салат корн (37 г);
✓ запечений буряк (320 г);
✓ дижонская гірчиця (26 г);
✓ кам’яна сіль тонкого помелу (за смаком);
✓ козячий сир м’який (54 г);
✓ оливкова олія (120 мл);
✓ винний оцет білий (75 мл);
✓ волоські горіхи очищені (34 г).

 

Процес приготування:

Остудити і очистити буряк, потім нарізати кубиками або товстими брусками, відправити в якусь миску, після цього поставити на сильний вогонь сотейник, насипати в нього цукровий пісок.

 

При безперервному помішуванні прогрівати цукор до того моменту, поки він не розплавиться до стану коричневої рідкої карамелі. Насипати в сотейник сіль, після цього влити білий винний оцет, додати питну воду (26 мл) і інтенсивно перемішати.

 

Прогрівати солодку оцтову суміш ще кілька секунд, потім додати подрібнену буряк, перемішати і продовжити процес готування ще півтори хвилини.

 

Як тільки шматочки буряка повністю покриються карамеллю, перекласти їх в салатник, потім приступити до приготування салатної заправки, а для цього в маленьку мисочку потрібно влити оливкове масло, додати бальзамічний оцет і відправити в цю ж ємність гірчицю. Злегка збити інгредієнти віночком, влити в цю ж ємність теплий мед і насипати сіль, далі продовжити процес збивання ще кілька секунд.

 

Добре промити і обсушити салат корн і перекласти його в салатник, розкришити в цю ж посуд м’який козячий сир, влити теплу медову заправку з гірчицею. Без масла в сковороді обсмажити волоські горіхи, потім порубати їх і пересипати в посуд з іншими компонентами, добре перемішати салат з карамелізований буряка з козячим сиром і одразу ж подавати його до столу.